De Ziggo Dome is een bijzondere concertlocatie die sinds juni 2012 onderdak biedt aan grote (internationale) artiesten en per concert aan circa 17.000 fans. Bijzonder aan deze locatie is dat het geheel ontworpen is vanuit de visie ‘single purpose design, multi use’ en de akoestiek, comfort en beleving centraal staan. Alles draait om live muziek, gemak en kwaliteit.

Het publiek is verdeeld over de zaalvloer en de daarboven gelegen twee ringen met zitplaatsen. Op de eerste ring bevindt zich het gebied dat uitsluitend toegankelijk is voor leden van de Ziggo Dome Member Club.

De organisatie van Ziggo Dome, gevestigd in Amsterdam Zuidoost, maakt onderdeel uit van Live Nation, een wereldwijde beursgenoteerde live entertainment organisatie. Het vaste team van de Ziggo Dome bestaat uit circa 28 medewerkers, werkzaam in de disciplines Bedrijfsvoering, Operationele Zaken en Commerciële Zaken waaronder Sales, Partnerships, Marketing Communicatie en de Member Club.

De Ziggo Dome Member Club is de plek waar muziek en business samenkomen in de Ziggo Dome. De zakelijke leden van de Member Club genieten, samen met hun gasten, bij iedere show van hospitality van het hoogste niveau. Belangrijke privileges zijn o.a. de beste parkeerplaatsen, een eigen entree, vooraf luxe dineren, gegarandeerde toegang tot alle shows, de mooiste stoelen en exclusieve toegang tot een unieke en besloten VIP boulevard tijdens het concert: de Live Avenue.

De Ziggo Dome heeft met ingang van heden een vacature voor de functie van: Sales Manager Member Club

In deze functie ben je primair verantwoordelijk voor het realiseren van inkomsten uit de verkoop van Member Seats. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor het genereren van additionele inkomsten uit hospitality en in- en outdoor digital signage mogelijkheden voor de zakelijke markt. Je ziet kansen om ons product op een creatieve wijze te exploiteren.

Je maakt onderdeel uit van het Member Club -team en rapporteert aan de Manager Member Club. Je werkt nauw samen met de collega’s van de Member Club en de overige collega’s van de Commerciële afdeling.

Het takenpakket in vogelvlucht:

 • Verantwoordelijk voor de verkoop van Member Seats aan de zakelijke markt.
 • Maken van afspraken, opstellen van offertes, voeren van onderhandelingen, afsluiten van contracten en uitvoeren van de bijbehorende aftersales activiteiten.
 • Opstellen van plan van pro actieve marktbenadering.
 • Opbouwen van eigen netwerk van (potentiële) klanten door het plegen van acquisitie en het bezoeken van bestaande en nieuwe accounts op basis van een accountplan.
 • Het adviseren van Members inzake de relatiemarketing mogelijkheden die de lidmaatschappen bieden, zodanig dat er optimaal invulling kan worden gegeven aan de door de klant gewenste relatiemarketingdoelstellingen.
 • Het adviseren van Members en potentiële zakelijke klanten over de mogelijkheden die de Ziggo Dome biedt op het gebied van relatiemarketing (hospitality), communicatiedoelstellingen (in- en outdoor advertising) en de klantbehoeften vertalen naar een aanbieding.
 • Genereren van inkomsten door middel van advertentieverkoop uit de digitale schermen in en om de Ziggo Dome.
 • Het onderhouden van contact met de interne organisatie over uitvoering van de gemaakte afspraken.
 • Tijdens de evenementen in de Ziggo Dome ben je zichtbaar en aanspreekbaar voor je klanten en hun relaties.

 Gezochte kandidaat:

 • Je hebt minimaal een bachelor diploma van een Commerciële opleiding zoals bijvoorbeeld Commerciële Economie, Hogere Hotelschool, Bedrijfskunde.
 • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring in een commerciële business-to-business omgeving, zoals zakelijke dienstverlening, hospitality, entertainment, sponsoring of events. 
 • Je hebt affiniteit met klantdifferentiatie, upselling en productontwikkeling en bent in staat om met beslissers uit zowel het MKB als grote corporates te onderhandelen. 
 • Zakelijk netwerk in de Randstad is een pré. 
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, goede sociale en communicatieve vaardigheden. 
 • Je beschikt over goede computervaardigheden (office pakket). 
 • Je voelt je thuis in een informele werkomgeving waar ondernemerschap centraal staat, je bent flexibel (geen 9 tot 5 mentaliteit) en je kunt jezelf presenteren. 
 • Je werkt zelfstandig en functioneert uitstekend in teamverband.

Wij bieden

De Ziggo Dome biedt een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Het betreft een full-time functie (40 uur per week) met – gezien de aard van de onderneming – flexibele werktijden. Gestart wordt met een tijdelijke arbeidsovereenkomst, met uitzicht op een vast dienstverband. 

Reageren?  

Herken je jezelf in het profiel en wil je reageren? Stuur dan voor 15 april a.s. je cv en motivatie onder vermelding van “Sales Manager Member Club” uitsluitend per e-mail naar vacature@ziggodome.nl. Voor meer informatie over de functie mail je naar dit e-mail adres, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. 

www.ziggodome.nl 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld