Talpa is altijd op zoek naar nieuw talent. Dus, als je ambitieus bent én televisie wil maken ben je bij Talpa Producties aan het goede adres! Hier is namelijk het hele pakket in huis, Talpa ontwikkelt, produceert en verkoopt wereldwijd tv-formats waardoor het bedrijf qua carrière veel kansen biedt.

Dit voorjaar startte Talpa een nieuw initiatief op zoek naar redactioneel talent: De ‘Stoomcursus redacteur TV, mét baankans!’ Deze masterclass is specifiek gericht op personen die nu nog géén televisiemaker zijn (of zijn geweest) maar wél die ambitie hebben. Mensen tussen de 25 en 35 jaar met HBO werk- en denkniveau, maar met een andere achtergrond wat betreft opleiding en werk.

Afgelopen juni selecteerde het Redactie Lab voor het eerst uit meer dan honderd aanmeldingen een selecte groep mensen met diverse achtergronden (advocatuur, communicatie, PR, maatschappelijk werk, tijdschriftenmaker, mondhygiëniste) om deel te nemen aan dit 5-daags-inhouse-selectietraject. En met succes, meer dan de helft van de deelnemers werkt inmiddels bij Talpa.

Zoals bijvoorbeeld deze voormalig advocaat (34), nu junior redacteur bij ‘de Lijfshow’:
“Ik had geen ervaring in tv, maar wel de ambitie er te werken. Het was onwijs frustrerend bij sollicitaties steeds ‘helaas, je hebt geen ervaring’ te horen. De stoomcursus was daarom voor mij dé kans.”

Voor wie?
Op dit moment ben je nog geen televisiemaker, maar je ziet jezelf wel performen in de mediawereld. Je hebt lef, bent doortastend en durft een sprong te wagen. En je twijfelt of je huidige baan nu wel écht bij je past. Je bent tussen de 25 en 35 jaar en hebt (minimaal) HBO werk- en denkniveau. Ook ben je een teamplayer, stressbestendig en in het bezit van een brede algemene kennis.

Wat houdt de cursus in?
De stoomcursus is een inhouse-5-daags selectietraject waarbij je middels praktijk, theorie, opdrachten en gastdocenten wordt ingewijd in alle facetten van het vak redacteur. Je krijgt inzicht in de mediawereld, Talpa specifiek en de dagelijkse gang van zaken achter de schermen. Professionals beoordelen aan de hand van diverse kwalificaties en verbeterpunten of je wens redacteur te worden aansluit bij je persoonlijkheid, achtergrond en instelling. Na de 5 dagen wordt door Talpa een selectie gemaakt van personen die een baan aangeboden krijgen, met als doel je potentie om te zetten in een carrière in de media. De stoomcursus kost niets, reiskosten worden vergoed en lunch en diner verzorgd.

Wanneer?
De stoomcursus is van zaterdag 3 november t/m woensdag 7 november 2018. Fulltime beschikbaarheid gedurende die dagen is een vereiste voor deelname.

De baan
Bij Talpa Producties worden tv-formats in diverse genres geproduceerd. Inherent hieraan is het bestaan van een diversiteit aan ‘soorten’ redacteuren. Zo zijn er bijvoorbeeld game-redacteuren, casting-redacteuren, beeldredacteuren, webredacteuren of algemene redacteuren. Tijdens de stoomcursus komen al deze vormen aan de orde en wordt gekeken welk genre bij jou aansluit.

Enthousiast? Meld je dan nu aan voor de nieuwe ‘Stoomcursus redacteur TV, mét baankans!’ Hoe? Door op onderstaande link te klikken. De stoomcursus heeft een beperkt aantal plaatsen, de inschrijving sluit donderdag 18 oktober a.s. om 17.00 uur.

Solliciteer