Wil jij dagelijks meewerken aan het prominente NPO Radio 1 programma Spraakmakers? De actualiteit naar de luisteraars brengen met als doel ze te boeien en binden? Ben jij de enthousiaste, creatieve en ervaren redacteur die ons team komt versterken? Lees dan vooral verder!

Wie zijn wij

Wij zijn een redactie van bevlogen en enthousiaste journalisten die bijzondere invalshoeken bij het nieuws zoeken en een andere blik op zaken willen geven, om zo dagelijks een dynamisch en inhoudelijk boeiend programma op de radio te brengen. Wij zijn de enige journalistieke talkshow op NPO Radio 1 met een ongedwongen, persoonlijke sfeer en met bijzondere gasten die ook nieuwsgierig zijn naar elkaars verhaal.

Wij bedenken zelf onderwerpen die spelen in de actualiteit, maar we laten ons ook graag inspireren door onze luisteraars. Daarom zijn we ook trots op de ‘Spraakmakers-community’ waarbij inmiddels meer dan 1100 luisteraars aangesloten zijn om hun input te geven en ervaringen te delen. 

Wie ben jij?

Je bent een zeer ervaren redacteur met een groot netwerk. Je staat open voor een nieuwe, frisse blik op het werk en je voelt je aangetrokken tot de opzet en sfeer van Spraakmakers.

Je hebt meerdere jaren ervaring met nieuws en achtergrondprogramma’s op radio en/of TV. Je weet hierdoor snel en accuraat de juiste gasten voor ons programma te vinden. Je beschikt over parate kennis van maatschappelijke en culturele organisaties, in alle lagen en facetten van onze samenleving.

Je bent echt een ‘senior’ die in staat is de collega’s in het team te stimuleren en mee te helpen met het maken van goede journalistieke keuzes. Je bent in staat aangeleverde teksten en voorbereidingen van redacteuren kritisch mee te lezen en zo nodig aan te scherpen. Door je ervaring, je inzet en positief-kritische houding, ben je een fijne teamspeler, waar collega’s graag mee sparren en overleggen.

Jij bent een creatieve en enthousiaste redacteur die gewend is te werken onder hoge tijdsdruk. Je hebt intuïtie voor potentieel nieuws en onthullingen en hebt een goed gevoel voor controverse. Je volgt het nieuws nauwgezet en je bent in staat eigen nieuws te brengen. Daarbij ben je zorgvuldig, vasthoudend, resultaatgericht, vernieuwend en innovatief. Je vindt informatie die aansluit bij het nieuws en geeft een eigenzinnige kijk op de achtergrond.

Crossmedialiteit, online en sociale media zijn vanzelfsprekend onderdeel van de werkzaamheden en je bent in staat om nieuwe wegen in te slaan als het gaat om online, social media en journalistiek.

Met wie ga je samenwerken?

Ons totale redactieteam bestaat uit 35 hardwerkende journalisten; verslaggevers, redacteuren, onderzoekers. Wij staan voor dag en dauw op om programma’s zoals 1 op 1, De Taalstaat, Reporter Radio en Spraakmakers vorm te geven.

Het programma ‘Spraakmakers’ is de dagelijkse journalistieke talkshow van KRO-NCRV op NPO Radio 1. Presentator Ghislaine Plag ontvangt in dit programma inspirerende gasten met wie ze het nieuws en de achtergronden van het nieuws van die dag bespreekt. Daarnaast bevat het programma de vertrouwde onderdelen Stand.nl, het Mediaforum en de Nationale Nieuwsquiz.

Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor 32 uur per week, het betreft in eerste instantie een contract voor een jaar. De functie is, conform de CAO voor het Omroeppersoneel ingedeeld in schaal G. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt min. € 2599,38 en max. € 3965,49 per maand bij 36 uur per week. Dit is exclusief 8% vakantietoeslag en 6% eindejaarstoeslag.

Bij goed functioneren zijn er mogelijkheden om in te vallen als samensteller en naar deze functie door te groeien.

Meer weten voordat je gaat solliciteren?

Voor informatie over de vacature kun je contact opnemen met Hans Ganzevoort, Eindredacteur Radio 1, via hans.ganzevoort@kro-ncrv.nl.

Solliciteren?

Graag ontvangen we je motivatiebrief en CV!