De NTR behoort tot de kern van de publieke omroep en draagt haar missie uit met de regel ‘speciaal voor iedereen’. We vullen dat in met aansprekende programma’s voor alle doelgroepen, van Sesamstraat tot Nieuwsuur, van College Tour tot Podium Witteman en van Focus Wetenschap tot Het Uur van de Wolf. Programma’s van de NTR inspireren en leveren een bijdrage aan de persoonlijke groei van mensen. Kwaliteit en vernieuwing zijn daarbij onze drijfveren. Werken bij de NTR betekent met passie invulling geven aan de missie en kernwaarden van de NTR in een continu veranderend medialandschap.

FOCUS, het nachtprogramma van de NTR op NPO Radio 1, zoekt per 1 januari 2019 een: redacteur/presentator radio (m/v) 28 uur per week

Hou jij van de nacht, wetenschap en geschiedenis? Dan is deze vacature echt iets voor jou! De NTR maakt per 1 januari 2019 hét achtergrondprogramma van NPO Radio 1 in de nacht. Je bent een beginnend redacteur en presenteert één week per maand het programma vanuit de nieuwe zelfschuifstudio in het Radiohuis.

Focus is een programma met het accent op geschiedenis en wetenschap en wordt gemaakt door jonge, enthousiaste radiomakers. We experimenteren graag, maken eigen reportages, meerdelige series en hebben de tijd voor diepgaande gesprekken. Een deel van de uitzending wordt samengesteld uit de hoogtepunten van de programma’s die overdag zijn uitgezonden. We werken nauw samen met de redacties van het geschiedenisprogramma Andere Tijden en het wetenschapsprogramma Focus (tv). Met hen maken we ook drie podcasts: Focus Wetenschap, Lezen in het Donker en Andere Tijden (vanaf 1 januari). Voor meer informatie over Focus zie https://www.nporadio1.nl/radio-focus. Nu nog een wekelijks programma, maar vanaf 1 januari elke doordeweekse dag tussen 02.00 uur en 04.00 uur.

Werkzaamheden:

Je werkt in een team van vier redacteuren/presentatoren. Eén week in de maand ben jij degene die ’s nachts ons programma presenteert. De andere drie weken bedenk je zelf onderwerpen, nieuwe rubrieken en series, bereid je interviews voor, schrijf je draaiboeken, maak en monteer je opnames en ga je op reportage.

Functie-eisen:

 • Je bent een radioliefhebber.
 • Je wilt graag experimenteren met nieuwe vormen van radio maken.
 • Je bent creatief.
 • Zelfschuif-ervaring is een pré.
 • Affiniteit met geschiedenis en wetenschap.
 • Enige ervaring met live interviewen.
 • Je bent in staat en bereid om 5 nachten achtereen per maand ingeroosterd te worden.
 • Je beschikt over zelfstandig vervoer van je woonplek naar het mediapark in Hilversum.
 • Je hebt redactionele ervaring op het gebied van informatieve radio.
 • Je bent pro-actief en kan snel schakelen.
 • Je houdt van de sfeer van de nacht.

Wij bieden:

Een contract voor zes maanden (28 uur per week), met mogelijkheid tot verlenging. Aanvullende begeleiding voor jou als beginnend presentator. De functie wordt gehonoreerd aan het begin van salarisschaal F van de omroep CAO.

Informatie:

Voor informatie kun je contact opnemen met Steven Smit: steven.smit@ntr.nl

Reageren:

Voldoe je aan de bovengenoemde criteria? Stuur dan uiterlijk 16 november een brief, voorzien van CV, onder vermelding van vacaturenummer 18-23 via onderstaande button.

Solliciteer