De VPRO is een creatieve publieke mediaorganisatie die met inhoudelijk verdiepende programma’s en intelligent vermaak grenzen verkent. Door buiten de gebaande paden te treden en te duiden wat er in de wereld gebeurt, willen we bijdragen aan nieuwe inzichten en ideeënvorming. Onze verslaggevers in binnen- en buitenland, onderzoeksjournalisten en documentairemakers agenderen onderwerpen vanuit ongebruikelijke invalshoeken. Dat doen we eveneens met onze dramaproducties, jeugdprogramma’s en satire. We staan open voor het experiment en creatieve, onorthodoxe ideeën. Op alle platforms zetten we in op originele vormen van vertellen. Hierbij zien wij ons continu uitgedaagd door het steeds veranderende mediagebruik en de toenemende distributiemogelijkheden.

Wij zoeken voor VPRO Tegenlicht per 1 januari 2019 een: ONLINE REDACTEUR (m/v) (32 of 36 uur)

Wie zijn wij?

Tegenlicht is het future affairs platform van de VPRO, waar nieuwe ideeën en trends worden onderzocht binnen de wereld van technologie, economie, maatschappij en wetenschap. Het is onderdeel van het maatschappelijk debat en wil context, visie en perspectief bieden.

Wat ga je doen?

Als online redacteur ben je medeverantwoordelijk voor de online uitingen en sociale media van Tegenlicht. Je ondersteunt de online samensteller, schrijft artikelen, begeleidt de redactie bij het schrijven van teksten en kiest bij de VPRO Tegenlicht-afleveringen de beste online- en sociale media-communicatiestrategie. Daarnaast bedenk je thema’s, bouw je dossiers op en denk je mee over de informatie die rond afleveringen ontwikkeld wordt. Tenslotte denk je mee over de strategie rond het opbouwen en onderhouden van de (potentiële) Tegenlicht-achterban door hen te informeren, betrekken en te activeren. Je coördineert en bent aanwezig bij de wekelijkse, landelijke Meet Up in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam en coördineert de Meet Ups die op 25 locaties door heel Nederland plaatsvinden.

Wie zoeken we?

Je bent een communicatief talent en hebt aantoonbare interesse in- en kennis van thema’s die binnen Tegenlicht aan bod komen. Daarnaast ben je opgegroeid met nieuwe media als Facebook, Twitter en Instagram, en heb je affiniteit met podcasts. Wij streven naar een zo divers mogelijke samenstelling van het team.

  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau met liefst een research/journalistieke achtergrond en een scherpe pen.
  • Je beschikt over minimaal vijf jaar werkervaring als online redacteur;
  • Je kunt goed zelfstandig werken, bent oplossingsgericht, initiatiefrijk en creatief;
  • Je bent vertrouwd met sociale media en in verschillende online-tools weet je snel je weg te vinden;
  • Je hebt ervaring met het werken met een CMS, kennis van Google Analytics en liefst ook met Adobe Photoshop en Final Cut Pro;
  • Je bent als voorloper op de hoogte van veranderingen in het medialandschap, en daardoor in staat om trends naar concrete media-uitingen te vertalen;

Wat bieden we?

In eerste instantie een dienstverband voor de duur van een jaar met de intentie – bij goed functioneren – tot verlenging. Salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% decemberuitkering. De functie is ingedeeld in salarisklasse G van de CAO voor het Omroeppersoneel en bedraagt, afhankelijk van leeftijd en werkervaring, minimaal € 2.599,- en maximaal € 3.300,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Wil je reageren?

VPRO stelt inhoud en vakmanschap voorop. Onze vacatures staan dan ook open voor elke kandidaat die zich in de vacature herkent. Altijd al een bijdrage willen leveren aan VPRO Tegenlicht? Reageer dan direct en stuur je motivatie, CV en twee recent geschreven artikelen voor 1 november 2018. Deze kun je richten aan de VPRO via onderstaande button onder vermelding van vacaturenummer 1839. Wil je meer weten over de functie, neem dan contact op met Marije Meerman (eindredacteur VPRO Tegenlicht) via m.meerman@vpro.nl.

Solliciteer