Gesteund door 68.000 leden is Human in 2016 aspirant-omroep geworden. Inmiddels bewijst Human met prijswinnende documentaireseries zoals Schuldig en succesvolle programma’s als De vloer op, Brainwash en Medialogica zijn toegevoegde waarde. Human onderzoekt als maatschappelijk georiënteerde mediaorganisatie, geworteld in het humanisme, persoonlijke levensvragen en maatschappelijke vraagstukken. De omroep wil een kritische mediabeweging zijn, een spil in een netwerk van makers en ideële partners, die naar impact en praktische relevantie streeft. 

Medialogica is hét platform voor onderzoeksjournalistiek binnen Human dat zich specialiseert in de werking van publieke opinievorming. We werken hard aan de optimalisering van onze crossmediale aanpak en onderzoeksmethoden en zijn daarom per direct op zoek naar een Online Redacteur!

Ons programma

Medialogica onderzoekt al 7 jaar lang de werking van media en publieke opinievorming. Naast televisie-uitzendingen, is Medialogica online actief op human.nl en sociale media.

Organisatie

Als online redacteur werk je aan online publicaties en initieer je onderzoek voor het totale media-aanbod van Medialogica (RTV en online). Je valt onder de verantwoordelijkheid van de eindredacteur van Medialogica.

Wat ga je doen?

Als online redacteur neem je deel aan redactievergaderingen, volgt het nieuws op de voet en doet voorstellen voor (online) onderwerpen, invalshoeken en thema’s. Je bedenkt inhoudelijke, ondersteunende en context biedende online publicaties bij de bestaande televisieprogrammering en voert deze ook uit. Je schrijft teksten voor op de website en sociale media. Je verricht opname- en montagewerkzaamheden ten behoeve van online video’s en eventuele podcasts. Je bedenkt voorstellen voor een crossmediale aanpak en je houdt binnen jouw vakgebied de redactie op de hoogte van nieuwe (online) ontwikkelingen. In deze functie werk je nauw samen met je collega’s van de redactie Medialogica en de online redactie van Human.nl

Wie ben je?

  • Je bent een ervaren (online) redacteur met HBO/universitair werk- en denkniveau;
  • Je hebt aantoonbare interesse in en ervaring met (onderzoeks)journalistiek;
  • Je bent een teamspeler en houdt contact met de redactie, producer, eindredacteur;
  • Je hebt ervaring met het opnemen en monteren van audio en video;
  • Je kunt goed schrijven en complexe inhoud begrijpelijk maken;
  • Je hebt ervaring met social media en weet hoe je online bereik optimaliseert;
  • Je bent creatief als het gaat om het vertellen van verhalen en hebt ideeën om de crossmediale aanpak van Medialogica te versterken;
  • Het is een pre als je ervaring hebt met het werken met een CMS, Adobe Photoshop en Adobe Première;
  • Je hebt affiniteit met het gedachtegoed en de thema’s van Human. 

Wij bieden 

In eerste instantie een tijdelijk contract tot 31 december 2019. Salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% decemberuitkering. De functie is ingedeeld in salarisklasse G. Het bruto maandsalaris ligt, afhankelijk van leeftijd en ervaringen, tussen € 2.599,38 en € 3.965,49 bruto per maand. Het betreft een aanstelling voor 32 – 36 uur per week op basis van 5 dagen. De werkzaamheden vinden plaats in Amsterdam en Hilversum.

Solliciteren  

Human stelt inhoud en vakmanschap voorop. Onze vacatures staan open voor iedere kandidaat die zich in de tekst herkent. Graag ontvangen we je motivatie en CV uiterlijk 17 februari 2019 via vacature@human.nl onder vermelding van ‘Online redacteur Medialogica’. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met de eindredacteur Medialogica: Misja Pekel, misja.pekel@human.nl