Man oh man wat een stap! Voor jezelf beginnen. Onlangs ben ik er zelf aan begonnen en wat voelt dit goed zeg! Ik was zo iemand die het altijd al riep, lijkt me heerlijk! Eigen baas zijn, je eigen tijd indelen en er voor gaan. Maar waar ga je voor?? Je moet toch een super uitgedacht businessplan hebben? Een plan, een idee, een droom! En laat dat nou net iets zijn wat bij mij zo ontastbaar was. Ik wist heus wat ik leuk vind, waar ik goed in ben en misschien wel belangrijker, waar ik niet goed in ben. Maar dan, hoe maak je daar een business van? Nou in mijn geval simpelweg door het te gaan doen en gaandeweg wel te zien of je moet bijsturen of niet.

Iets wat mij er het meest toe heeft gedreven om voor mezelf te beginnen was de wens om zo gemotiveerd te zijn, zo gedreven om dát gene te doen wat je wilt. Dat je op zaterdag denkt “yes, dit is een top idee”, je achter je computer duikt en aan de slag gaat. In plaats van op donderdagavond om 21:00u lichtelijk geïrriteerd te raken omdat je een appje krijgt van een collega of je even iets kunt doen. Ik keek altijd vol bewondering naar die mensen die echt blij worden van wat ze doen en daar met liefde dingen voor laten. Dat wilde ik ook!

Ik denk dat het belangrijk is voor iedereen die met de gedachte speelt voor zichzelf te beginnen is om te bedenken dat het allemaal niet zo groot en serieus hoeft te zijn. Doe het gewoon! Spring in dat diepe en ga het aan. Je zit er niet voor de rest van je leven aan vast. Als het niet loopt en het bevalt je niet kun je heus terug. Al is dat wellicht niet de beste instelling als je net gaat beginnen maar dat terzijde.

Dus, ik ging voor mezelf beginnen en mijn ervaring ligt bij HR. En dan? Hoe ga je daarmee aan de slag? Wat bleek, er is best wel interesse in informatie over elk onderwerp van HR wat je maar bedenken kunt. HR is daarin eigenlijk niet eens het goede woord want het is veel breder. De werkende wereld noem ik het maar even. Zoek je een baan? Heb je een baan? Wil je voor jezelf aan de slag? Wil je meer uit je baan? En ga zo maar door. Wat ik leuk vind is om mensen te inspireren en te enthousiasmeren, heerlijke termen die je overal hoort maar toch.

Nou en hier zit ik dan, in het zonnetje aan de eettafel in mijn eigen huis. Koffietje naast me, muziekje aan en mijn warme sloffen aan mijn voeten. Eerlijk, wie heeft er sloffen aan tijdens werk?

Ineens komt er zo’n fijne gedachte in me op. Ik ben onderzoek aan het doen naar leuke onderwerpen voor het blog dat ik mag schrijven. Druk aan het uitzoeken wat nou een leuke invulling is hiervoor. Ondertussen begonnen met 3 blogs naast elkaar want ik vind een aantal leuke onderwerpen maar die zijn niet voor in 1 stuk. En ineens dringt het tot me door. Hier word ik gewoon voor betaald! Dit is nu mijn werk. Lekker schrijven over en zoeken naar interessante, leuke en grappige dingen. Dit maakt mij een blij mens! Dus op zich denk ik dat mijn missie al een beetje geslaagd is, ik heb geïnspireerd en geënthousiasmeerd, in dit geval dan weliswaar alleen nog mezelf.

Nu jullie nog!