Heb jij direct een beeld bij de woorden creatief commercieel? Ben jij gevat, op de hoogte van actualiteiten en nieuwsgierig? Ben jij daarnaast een digital native, die socials ademt? En heb je ervaring met het dragen van verantwoordelijkheid voor Facebook en Instagram? Dan zoeken we jou! De Efteling is op zoek naar een Social Marketeer die ervoor zorgt dat de gast het typische Efteling gevoel ook op de socials ervaart!

Jouw collega’s

Als social marketeer ben je onderdeel van de afdeling Marketing Specialisten. Binnen dat team werk je samen met verschillende enthousiaste specialisten en vakidioten. Deze collega’s zijn gespecialiseerd in kanalen (video, website, app, radio, direct marketing) of hebben een meer generiek profiel waarbij zij bezig zijn met online advertising, social media en content. Naast je eigen team werk je intensief samen met collega’s van webcare, campagnemanagers en creatives. De afdeling Marketing Specialisten is onderdeel van Marketing & Sales.

Jouw verantwoordelijkheden

Als social marketeer ben je verantwoordelijk voor het optimaal inzetten van de primaire kanalen Facebook en Instagram. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de inzet van Twitter, LinkedIn, Pinterest en eventuele nieuwe kanalen. In deze belangrijke positie ben je ook sparringpartner en back-up voor de gastcontactstrategie en videokanalen zoals YouTube en TikTok.

Een dag van…

Je dag begint met een quickview over je kanalen. Wat hebben je diverse posts gedaan? Groeit je bereik nog en wat zijn je engagement cijfers? Zoals je al had zien aankomen heeft die post van Langneks verjaardag het dit jaar minder goed gedaan. Bij het koffiezetapparaat bespreek je dit met je collega’s en heb je het over hoe dit volgend jaar beter kan. Daarna heb je een meeting met je online collega’s waarin je de social advertising resultaten analyseert. Op basis hiervan optimaliseer je de campagne. Ook besluit je om voor het vakantieseizoen budget te verschuiven van Park naar Verblijf. In een stiltehok voer je nauwkeuring alle wijzingen door. Daar zet je ook de posts voor deze week klaar en bedenk je of er nog actualiteiten zijn waar je op in wil haken.

Na de lunch in het personeelsrestaurant met een aantal teamleden loop je even langs bij het webcare team. Je bespreekt de content kalender en maakt een inschatting van de workload die gaat komen. Natuurlijk duik je ook even in de verschillende onderwerpen die de chatbot heeft behandeld en je neemt deze bevindingen mee om met je team te delen. Als je terugloopt neem je snel nog even een geweldige foto van de pasgeboren eendjes bij Aquanura en bedenkt daar meteen een tekst bij.

Einde dag staat een strategische sessie gepland met Sales en de Countrymanagers. Jij start de sessie met een update over de laatste ontwikkelingen in Facebooks algoritmes. Je collega’s hadden hier nog niet over gehoord en zijn blij met je input. Met dit internationale team besluit je om Vaderdag dit jaar voor alle landen op te gaan pakken en met dit actiepunt op je schouders sluit je de meeting.

De vereiste kwaliteiten

Je hebt een creatieve, proactieve en ondernemende persoonlijkheid die niet bang is om beslissingen te nemen. Je bent communicatief sterk en een goede samenwerker. Je snapt de wereld van socials en bent in staat een mooie balans te creëren tussen commercie en creativiteit. Je weet je collega’s te betoveren door je expertise en inlevingsvermogen.

Functie-eisen

Je hebt HBO werk- en denkniveau
Minimaal 3 jaar ervaring als Social Marketeer met verantwoordelijkheid over de kanalen Facebook en Instagram.
Aantoonbare ervaring met zelfstandig opzetten en optimaliseren van advertentiecampagnes en het beheren van advertentiebudgetten op de socials. Bureau ervaring is hierbij een pre.
Je bent gewend te sturen op KPI’s en stuurt bij op basis van data.
Je schrijft foutloos Nederlands. Foutloze beheersing van een of meerdere talen (Duits, Frans, Engels) is een pré.

Ons aanbod

Werken bij de Efteling betekent werken in een bijzondere en dynamische omgeving waar de gast altijd op de eerste plaats komt. Het betekent ook dat je onderdeel bent van een informele bedrijfscultuur en je deel uitmaakt van een enthousiast en professioneel team waarin ontwikkeling, professionalisering maar ook de Brabantse gemoedelijkheid, centraal staat. Je werkt in een bijzondere werkomgeving; jouw werkplek bevindt zich in het park.

Belangrijkste arbeidsvoorwaarden

Jaarcontract voor 38 uur per week met uitzicht op vast dienstverband.
Salaris van € 2.704 tot € 3.947 bruto per maand op basis van 38-urige werkweek.
25 vakantiedagen. Bij een fulltime werkweek van 40 uur, heb je een ATV dag per maand.
13e maand.
Mogelijkheid tot flexwerken: telefoon en laptop.
Gratis toegang voor jou, je eventuele partner en gezinsleden tot het park.
Gratis toegang en/of korting tot geselecteerde andere attractieparken.
Goede pensioenregeling en aantrekkelijke personeelskortingen.

Interesse?

Heb je interesse om aan de slag te gaan als Social Media Marketeer bij de Efteling en voldoe je aan de functie-eisen? Dan nodigen wij je uit te solliciteren. Dit kan tot en met 21 september via onze site. Vergeet niet een motivatie én CV toe te voegen. Een assessment en/of case kan deel uitmaken van de selectieprocedure. Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op werkenbij@efteling.com.

Solliciteer