Dit delen met je vrienden
 • 2
  Shares

Wij zijn op zoek naar een Aankomend Machinist Stoomtrein, die het team wil versterken en graag werkt aan zijn/haar eigen sprookje.

Werken bij de Efteling betekent ervaring opdoen in een bijzondere en inspirerende omgeving.

Je bent gastgericht, ondernemend, flexibel en gaat graag uitdagingen aan. De Efteling biedt meer dan attracties en sprookjes. Je maakt deel uit van een team van ruim 2700 trotse medewerkers, dat zich iedere dag van het jaar inzet om gasten een onvergetelijke dag te bezorgen. Het zijn de medewerkers die de gast betoveren.

De afdeling

Attracties zijn een belangrijk onderdeel van de Wereld van de Efteling. In meer dan dertig verschillende attracties beleven gasten de mooiste momenten. Er is voor ieder wat wils. Van de wonderschone wereld van Droomvlucht tot een spannende rit in Joris en de Draak. Van de indrukwekkende fonteinenshow Aquanura tot de rust tijdens een boottochtje met de Gondoletta of een indrukkende reis met de Stoomtrein door het park.

De functie

Als Aankomend Machinist ben je verantwoordelijk voor het opstarten en controleren van de Stoomtrein voor opening van het park. Je helpt gasten met in- en uitstappen en zorgt dat onze gasten een veilige treinreis door het park beleven. Aan het eind van de dag sluit je de Stoomtrein af en ontkoppel je de wagon. Ook hoort eerstelijns (regulier) onderhoud en de schoonmaak van de stoomtrein en de perrons bij je werkzaamheden.

Wie ben je?

`Betovering` is het sleutelwoord van de Efteling. Als Aankomend Machinist betover je de gasten en zorgt dat zij een onvergetelijke reis met de Stoomtrein beleven. Gastgericht en betrouwbaar zijn eigenschappen die bij je passen.

Functie-eisen:

 • Je hebt minimaal een MBO werk- en denkniveau. Bij voorkeur heb je hebt de opleiding Stoomwezen succesvol afgerond.
 • Je hebt geen hoogtevrees en/of evenwichtsstoornissen.
 • Je hebt ervaring met gastencontact.
 • Je hebt technisch inzicht & technische affiniteit.
 • Je bent 4 tot 5 dagen per week beschikbaar om te werken, waarvan tenminste één weekenddag. Je inzet kan per week verschillen, afhankelijk van de periode in het jaar.
 • Je bent ook beschikbaar op avonden, (gedeeltelijk) tijdens feestdagen en in vakanties.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal, Duits en/of Frans zijn een pré.

Dit bieden wij

Werken bij de Efteling betekent werken in een bijzondere en dynamische omgeving, waar de gast altijd op de eerste plaats komt. Het betekent ook dat je onderdeel bent van een informele bedrijfscultuur en je deel uitmaakt van een enthousiast en professioneel team waarin ontwikkeling en professionalisering, als ook de Brabantse gemoedelijkheid, centraal staan.  

Belangrijkste arbeidsvoorwaarden:

 • Jaarcontract voor gemiddeld 20 tot 38 uur per week, verdeeld over minimaal 4 of 5 dagen waarvan tenminste één weekenddag.
 • Je hebt een urengarantie van gemiddeld 20 tot 38 uur per week en je ontvangt een vast maandsalaris op basis van deze urengarantie. Je inzet kan per week verschillen, afhankelijk van de periode van het jaar.
 • Salaris tussen €1849,95 en €2167,27 per maand op basis van 38 uur, afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Gratis toegang voor jou, je eventuele partner en gezinsleden tot het park.
 • Gratis toegang en/of korting tot geselecteerde andere attractieparken.
 • Goede pensioenregeling en aantrekkelijke personeelskortingen.

De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 29 januari 2019, de tweede ronde (met daarbij eventueel een case) op 5 februari 2019. Deze functie staat niet open voor zzp’ers en freelancers. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Heb je vragen n.a.v. de vacature? Bel dan met Godelief Swank, teammanager communicatie & marketing op 06- 54 76 19 48.

Heb je interesse om aan de slag te gaan als Aankomend Machinist Stoomtrein? Solliciteer dan direct.
 

Sollicitatieprocedure
De sollicitatieprocedure bestaat uit een kennismakingsgesprek en vervolggesprek op locatie in de Efteling.

Voor de veiligheid van de Efteling en onze gasten, vragen we alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren. Gedurende de selectieprocedure zal dit nader worden besproken.

Heb je nog verdere vragen? Neem dan contact op via werkenbij@efteling.com. Wij kijken uit naar jouw reactie!