De VPRO is een creatieve publieke mediaorganisatie die met inhoudelijk verdiepende programma’s en intelligent vermaak grenzen verkent. Door buiten de gebaande paden te treden en te duiden wat er in de wereld gebeurt, willen we bijdragen aan nieuwe inzichten en ideeënvorming. Onze verslaggevers in binnen- en buitenland, onderzoeksjournalisten en documentairemakers agenderen onderwerpen vanuit ongebruikelijke invalshoeken. Dat doen we eveneens met onze dramaproducties, jeugdprogramma’s en satire. We staan open voor het experiment en creatieve, onorthodoxe ideeën. Op alle platforms zetten we in op originele vormen van vertellen. Hierbij zien wij ons continu uitgedaagd door het steeds veranderende mediagebruik en de toenemende distributiemogelijkheden. 

De afdeling Publiek & Marketing speelt een belangrijke rol binnen de VPRO, onder meer door het ontwikkelen en uitvoeren van communicatie- en marketingplannen die bijdragen aan optimaal bereik van onze programma’s. 

Voor één van de teams van Publiek & Marketing zoeken we op korte termijn een: Interaction Designer  (32 uur per week) 

De Interaction Designer maakt deel uit van het Team Online Bereik & Interactie, dat bestaat uit kanaalbeheerders voor vpro.nl, social media en YouTube, online redacteuren voor titels en corporate, kanaalmedewerkers en een online marketeer. Het Team Online Bereik en Interactie heeft ten doel het VPRO aanbod optimaal te distribueren over social media, YouTube en via de eigen site vpro.nl om een zo groot mogelijk en relevant publiek te betrekken. 

Wat ga je doen?

In deze functie ondersteun en adviseer je het Team Online Bereik & Interactie op het gebied van design, specifiek in relatie tot usability en interactie. 

 Je bewaakt de consistentie van de grafische vormgeving, navigatie en search. 

 Je checkt veel voorkomende user-scenario’s en brengt (latente) gebruikersbehoeften aan het licht. 

 Je adviseert over usability. 

 Je ondersteunt redacties met de beste opzet voor hun online aanwezigheid, zowel qua visuele presentatie als in de beste manieren om interactie aan te gaan met hun doelgroep. 

 Je doet voorstellen ter verbetering van websites, nieuwsbrieven, campagnes of andere crossmediale uitingen en werkt deze oplossingen uit. 

 Je ontwerpt grafische designs voor websites, nieuwsbrieven, banners, applicaties etc. 

Wie ben je?

 Je beschikt over drie tot vijf jaar relevante werkervaring. 

 Je bent een teamspeler en hebt goede communicatie- en kennisdelingsvaardigheden. 

 Je hebt affiniteit met de thema’s en de programma’s van de VPRO. 

 Je kunt in visual design de huisstijl van de VPRO toepassen 

 Je kan je ontwerpen bekijken door de ogen van de gebruiker en begrijpt wat een gebruiker nodig heeft om online de weg te vinden. 

 Je kan de keuzes in je ontwerpen goed beargumenteren en weet anderen daarmee te overtuigen 

 Je streeft naar perfectie maar weet wanneer je moet ophouden. 

 Je bent flexibel en ontvankelijk voor kritiek. 

Wij bieden:

Een veelzijdige baan met veel mogelijkheden in een dynamische omgeving met een aanstelling voor in eerste instantie de periode van 1 jaar. De functie is ingedeeld in salarisklasse G van de CAO voor het Omroeppersoneel. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring en zal liggen tussen de € 2600,- en € 3. 500,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het Omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% december-uitkering. 

Wil je reageren?

VPRO stelt inhoud en vakmanschap voorop. Onze vacatures staan dan ook open voor elke kandidaat die zich in de vacature herkent. Altijd al een bijdrage willen leveren aan de digitale ontwikkeling van vpro.nl? Graag ontvangen we je motivatie, portfolio en CV uiterlijk 14 februari per mail onder vermelding van vacaturenummer A1905 op vacature@vpro.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met William Valkenburg (channelmanager vpro.nl), w.valkenburg@vpro.nl.