Wij zoeken een grafisch designer die passie heeft voor het ontwikkelen van designs, nieuwe merken en totale brandings binnen de cosmetica industrie.

Functieomschrijving

Nieuwe lijnen bedenken, concepten vormgeven en uitwerken: je bent verantwoordelijk voor het hele traject.
Fasten is opzoek naar een grafisch product ontwerper die ons creatieve design team in Hoorn wil komen versterken.Wij ontwerpen en ontwikkelen prachtige verpakkingen voor cosmetica en personal care. Onze ontwerpstudio ontwerpt voor high-end tot low-end klanten en is gespecialiseerd in het leveren van compleet concept tot productie gereed artwork. Wij zijn op zoek naar een grafisch vormgever, iemand die creativiteit en conceptueel denken graag combineert met praktische slagkracht en commercieel inzicht. Iemand die gevoel heeft voor vormen en die graag blijft innoveren. Verras jij onze klanten?

Realiseren van prachtige ontwerpen

Wat doe je als grafische product designer bij Fasten? Je begint bij het begin en werkt in de conceptfase met moodboards en packagingboards aan kleur, vorm en typografie. Jouw designvoorstellen bespreek je met jouw klant en vervolgens werk je het gewenste concept verder uit. Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van prachtige ontwerpen die verder gaan dan ieders verbeelding. Wanneer een klant komt met een vraag dan kun jij deze vertalen naar een product dat aansluit bij de markt en de doelgroep. Dit vraagt om meer dan alleen creativiteit, je hebt ook gevoel voor commercieel design. Wij hebben goede vormgevers in het team die kunnen ondersteunen bij het uitwerken en afronden van een ontwerp maar wij vinden het belangrijk dat je ook zelf in staat bent om de uitwerking voor jouw rekening te nemen. Nieuwe lijnen bedenken, concepten vormgeven en uitwerken: bij ons ben je verantwoordelijk voor het hele traject. Je werkt als grafisch vormgever samen met engineers, leveranciers en producenten. Door de aanwezige kennis en kwaliteit hebben wij als team dan ook alles in huis om onze klanten optimaal te bedienen.

Functie-eisen

Onze ideale kandidaat is in staat om een breed scala aan projecten te volgen die variëren van conceptontwikkeling, lijnextensies tot verwerken van artwork. Van ontwerp tot technische eindwerken die klaar zijn voor productie. Dat betekent dat jij bezig bent met onderzoek, conceptontwikkeling en handschetsen maken. Je kunt werken met programma’s als Illustrator, Indesign en Photoshop. Jij bent erg creatief en tegelijk  heb je  gevoel voor wat de klant wil. Jouw werk is commerciële kunst! Verder bestaat jouw profiel op z’n minst uit een aantal van de volgende ingrediënten:

  • Een hbo opleiding grafische vormgeving of vergelijkbaar.
  • Ervaring als productontwerper en inzicht in productietechnieken.
  • Branding en marketing.
  • Ontwerpen kunnen maken en ideeën kunnen verkopen.
  • Betrouwbaar, professioneel, georganiseerd en efficiënt.
  • Product ontwerpstadia en conceptstadia kennen.
  • Adobe CC.
  • 5 jaar ervaring binnen de branche.

Heb je geen kennis van cosmetica? Uiteindelijk blijft liefde voor het vak en vormgeving het allerbelangrijkste dus als je niet aan het plaatje van onze ideale kandidaat voldoet en jij denkt dat wij echt iets missen als wij jou daarom niet uitnodigen: verras ons! We zoeken namelijk niet alleen iemand die aan ons wensenlijstje voldoet. Wij willen ook nog eens een leuke collega die ons helpt wanneer wij die nodig hebben, want wij vormen een hecht team. We vragen dus nogal wat. Wat krijg je hier voor terug zal je wel denken? 

Work hard. Play hard!

Bij ons zit de creativiteit in-house en komt er geen marketingbureau aan te pas. We bieden jou een passend salaris op basis van jouw ervaring en kennis en alles wat je nodig hebt om deze functie goed uit te kunnen oefenen wordt door ons beschikbaar gesteld. We werken vanuit een inspirerende werkomgeving, wij lunchen gezamenlijk en sluiten de week af met een welverdiende vrijmibo. We work hard and play hard. Onze mooie locatie is goed te bereiken met de fiets, het OV en er is voldoende plek om te parkeren als je met de auto komt. Wat houd je nog tegen?

Jij het design, wij de inhoud. Of andersom.

Past het design van deze functie bij wat jij inhoudelijk kunt en zoekt? Maak jij designs die bijdragen aan onze inspirerende en creatieve omgeving en de groei van FASTEN wereldwijd? Overtuig ons met jouw motivatie, portfolio of een eigen manier waarmee jij ons overtuigt van jouw kwaliteiten.