Dit delen met je vrienden

Gelukkig nieuwjaar!! Weer een nieuw jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ik vond het een leuke woordspeling om het eens te hebben over “het nieuwe werken”. Super hippe term maar wat is het nou eigenlijk? Is er een nieuwe manier van werken? Hoe nieuw is die dan?

Kort gezegd kunnen we het als volgt samenvatten: “vroeger” bestonden de meeste banen uit werken op kantoor, achter een computer, netjes van 9 tot 5. Vooral niet teveel praten of afleiding want er moest gewerkt worden. En het liefst bleef men 20 jaar (of meer) bij hetzelfde bedrijf. Kortom, de focus lag op de input en niet op de output. Tegenwoordig hebben steeds meer bedrijven door dat dit niet de allerbeste stimulans is voor hun medewerkers.

De medewerkers van een bedrijf zijn de leidende factor van het succes of falen. Super leuk dat je met bijvoorbeeld 3 man eigenaar/oprichter bent, maar met z’n 3e ga je die tent niet naar de top brengen.

Daar heb je mankracht voor nodig. Waar je in de detailhandel volumes wil draaien om zoveel mogelijk omzet te genereren. In andere branches heb je mankracht nodig om het werk uit te voeren en op die manier volumes te kunnen draaien. Er zitten nou eenmaal “maar” 24 uren in een dag en die kunnen lang niet allemaal benut worden om te werken (gelukkig maar!).

Dus; je wilt je mensen motiveren, stimuleren en enthousiasmeren! Het allermooiste zou zijn als zij zich net zo betrokken en verantwoordelijk voelen als jij. Dat is niet makkelijk dus hoe pak je dat aan? Mijn ervaring is, hoe meer vrijheid (niet te verwarren met geen werk) ik krijg, hoe verantwoordelijker ik me voel en hoe productiever ik ben.

Het is immers míjn taak, mijn pakkie-an en niemand anders gaat het doen.

Ik werd in mijn vorige banen niet wekelijks bij de hand genomen om te bespreken hoe het ging en of ik vragen had. Ik moest het gewoon doen en als het aan het einde van de rit niet was gebeurd, was ik de enige die daar op aan te spreken was. Dat gaf me het gevoel van eigen baas zijn onder de paraplu van mijn daadwerkelijke baas. Maar werkgevers let op! Deze manier van werken is niet voor iedereen weggelegd dus je zult zeker in de gaten moeten houden of mensen niet gaan verdrinken. Je hebt hiervoor mensen nodig die zelf dingen durven te vragen en aan durven te geven wanneer iets niet lukt of niet duidelijk is. Merk je dat iemand daar wat moeite mee heeft dan is begeleiding zeker wel nodig. Neem die persoon even aan de hand, maak duidelijk dat er ruimte is om vragen te stellen en dat het niet erg is als iets niet duidelijk is. Dan zullen ze binnen de kortste keren zelf naar je toekomen.

Mijn mening als het gaat om “het nieuwe werken”? Groot fan!

Het gaat om de output, hoe is het werk (kwalitatief) dat iemand oplevert? Hoeveel initiatief wordt er genomen? In hoeverre denkt iemand buiten de kaders? Dat is voor mij zoveel belangrijker dan dat je netjes de kantooruren uit zit en weer naar huis gaat. Kijk niet te streng als iemand een half uur later binnen komt en benoem zo nu en dan hoe fijn het is dat diezelfde mensen regelmatig langer blijven zitten. Thuis of op kantoor werken? Zolang het werk het toe laat zou ik mensen lekker vrij laten. Soms wil je namelijk juist even wat meer reuring om je heen en de andere keer heb je stilte en rust nodig, het blijft aftasten.

Kijk naar de echte grote moderne namen tegenwoordig. Vakantiedagen? Nee hoor, ze vertrouwen er op dat je zelf wel weet of het werk-technisch haalbaar is om op dat moment weg te gaan en hoe lang. Resultaat; men neemt minder vakantie op en het verzuim gaat omlaag. Hier wordt een HR’er anno 2019 blij van!