Het Amsterdam Dance Event (ADE) is de belangrijkste conferentie voor elektronische muziekindustrie én het grootste clubfestival voor elektronische muziek en dancecultuur ter wereld. Het evenement vindt plaats in oktober verspreid over 200 locaties, met 2.500 optredens acts, 600 sprekers en 400.000 muziekliefhebbers en professionals uit de hele wereld.

Amsterdam Dance Event rust op drie pijlers: ADE Festival by Day, ADE Festival by Night en ADE Conference. Het conferentieprogramma van ADE bevat in de eerste plaats de internationaal hoog aangeschreven conferentie ADE Pro, waar 6.000 professionals uit 100 landen bijeenkomen. Daarmee is ADE Pro wereldwijd toonaangevend voor de dancesector.

Het ADE Festival by Night programma is met +/- 500 evenementen het grootste clubfestival ter wereld en representeert verschillende thematieken, genres en talent binnen de industrie.

ADE Festival by Day is het verdiepingsprogramma van ADE, waarbinnen de dancecultuur in al haar facetten wordt gepresenteerd. Deze cultuur bevat naast muziek ook fotografie, documentaires, beeldende kunst, mode, kunstinstallaties, performance art, klassieke muziek en meer. Aan de hand van de thema’s art, film, gear, talks en pop-up worden bezoekers meegenomen op een ontdekkingsreis langs meer dan vijftig locaties, zoals kleine filmhuizen, art galeries, theaters, scholen en musea zoals Foam, Rijksmuseum, Rembrandthuis en het Stedelijk Museum.

Amsterdam Dance Event wil binnen de elektronische muziek nieuwe artistiek-inhoudelijke ontwikkelingen op internationaal niveau signaleren en tijdens het festival een toonaangevend programma presenteren aan publiek, aanwezige media en de muziekindustrie. Daarnaast wil ADE een platform zijn voor de internationale dance industrie, met als doel het ontwikkelen van talent, het verder brengen van de sector als geheel, het bevorderen van kennisoverdracht aan de volgende generatie(s) professionals en het stimuleren van creativiteit en innovatie. Het stimuleren en promoten van Nederlands talent binnen deze internationale context is eveneens van belang.


De conferentie en het festival zijn dé internationale ontmoetingsplek voor de gehele keten binnen de industrie, vanaf het creëren en ontwikkelen van talent, van verkoop en distributie tot aan het optreden voor publiek. ADE prikkelt de Amsterdamse creatieve industrie en stimuleert het Amsterdamse culturele (nacht)leven als artistieke vrijhaven, niet voor één moment in het jaar maar levert een blijvende impuls.

Amsterdam Dance Event wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event. Stichting Amsterdam Dance Event is recentelijk omgebogen tot een Raad van Toezichtmodel en voldoet aan de eisen van Governance Code Cultuuur.

Kerntaken

 • Het ontwikkelen en coördineren van verschillende talentontwikkelingsprogramma’s op het gebied van kunst, innovatie en internationalisering. Denk hierbij aan een multimediaal filmprogramma met kruisbestuivingen naar andere kunstdisciplines, zoals fotografie, beeldende kunst, mode en performance art.
 • Verantwoordelijk voor het uitvoeren van de visie en het beleid rond deze programma’s en de financiering hiervan.
 • Assisteren van de directeur met het bedenken en uitvoeren van de strategie voor de werving van de noodzakelijke financiering.
 • Het opstellen en uitvoeren van samenwerkingen met verschillende culturele instellingen met als doelstelling een gezamenlijke programma te laten presenteren tijdens ADE.
 • Werving van financiering bij fondsen, de rijksoverheid, gemeente Amsterdam en partners door het maken van partnership proposities en het schrijven van subsidie aanvragen.
 • Relatiebeheer en accountmanagement met fondsen, partners, en andere culturele instellingen zoals musea, filmhuizen, theaters, conservatoria, etc.
 • Budgetering, verantwoording en rapportering.

Jouw profiel

 • Vier jaar werkervaring als fondsenwerver of programmeur (of soort gelijke ervaring) bij een culturele instelling.
 • Je hebt een eigen netwerk bij fondsen en culturele instellingen.
 • Je hebt affiniteit met kunst en elektronische muziek.
 • HBO werken en denk niveau, kunst of muziek gerelateerd is een pré.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in spraak als schrift (Nederlands en Engels).
 • Werkt resultaatgericht, georganiseerd en zelfstandig.
 • Je bent in staat je flexibel op te stellen en je bent creatief in het vinden van oplossingen.
 • Goede kennis van office applicaties en andere tools (MSOffice Keynote, Slack).

Wij bieden

Amsterdam Dance Event biedt je een prettige, informele en inspirerende werkomgeving bij ‘s werelds grootste clubfestival en belangrijkste conferentie voor de elektronische muziek. We bieden een marktconforme vergoeding.

Contact

Stuur je sollicitatiebrief, cv en salarisindicatie uiterlijk vrijdag 15 maart maart naar marieke.aarts@amsterdam-dance-event.nl ovv: vacature Funding & Cultural Program Manager. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Marieke Aarts via marieke.aarts@amsterdam-dance- event.nl