Het Nederlands Filmfonds is hét cultuurfonds voor de Nederlandse film en stimuleert een divers en kwalitatief hoogstaand filmaanbod. Het Fonds verstrekt namens de Rijksoverheid bijdragen aan de ontwikkeling, productie en distributie van kansrijke en cinematografische kwaliteitsfilms van nieuw en ervaren filmtalent en aan activiteiten als festivals en training. Het Fonds opereert in een internationale en dynamische omgeving en geeft in zijn beleid prioriteit aan talentontwikkeling, innovatie, internationalisering en professionalisering.

Het Nederlands Filmfonds is per 1 maart 2019 op zoek naar een Filmconsulent Speelfilm (0,8-1 fte)

Het betreft een aanstelling voor vier jaar met de mogelijkheid tot beperkte verlenging.

Filmconsulenten spelen een centrale rol in de inhoudelijke beoordeling, advisering en selectie van de ingediende filmprojecten die een beroep doen op een reguliere bijdrage voor ontwikkeling en productie. Zij stimuleren en geven feedback aan teams die een bijdrage ontvangen en leveren daarnaast vanuit hun expertise een actieve bijdrage aan het fondsbeleid.

Wie zoeken wij?
Een op het gebied van speelfilm deskundige filmconsulent, die ruime ervaring heeft binnen de Nederlandse en bij voorkeur ook de internationale filmsector. Hij/zij heeft goed zicht op de ontwikkelingen in het (inter)nationale film- en audiovisuele veld. Hij/zij maakt deel uit van de afdeling Screen NL en is verantwoordelijk voor de zorgvuldige inhoudelijke beoordeling, advisering en selectie van aanvragen voor ontwikkeling en realisering van speelfilms. De filmconsulent werkt samen met een projectbegeleider en productiebeheerder ten behoeve van de coördinatie, en de productionele en zakelijke advisering over aanvragen.

De filmconsulent speelfilm

  • heeft kennis van en praktijkervaring met de ontwikkeling, financiering, productie en uitbreng van speelfilms, in het bijzonder in Nederland en bij voorkeur ook internationaal;
  • een voor zijn/haar vakgebied relevant netwerk in de (inter)nationale filmsector en het audiovisuele veld;
  • ervaring met het beoordelen van filmplannen en scenario’s van speelfilms;
    het vermogen om onderscheidende en urgente filmplannen te herkennen, alsmede het potentieel van het betrokken team in relatie tot het project;
  • aantoonbare vaardigheid in het opstellen van scenarioanalyses, het schrijven van adviezen en het schriftelijk en mondeling geven van feedback op filmplannen;
  • is communicatief, zelfstandig, gedreven, besluitvaardig, stressbestendig en oplossingsgericht;
  • integer en sociaal vaardig in de omgang met collega’s, aanvragers en andere stakeholders van het Fonds.

Wat bieden wij?

Een uitdagende baan in een prettige werkomgeving op een centrale plek binnen de Nederlandse filmsector, waarin gezamenlijk wordt gewerkt aan het verhogen van de kwaliteit en het vergroten van de zichtbaarheid van de Nederlandse film;
een passend salaris, afhankelijk van ervaring en geschiktheid in schaal 12, (afgeleid van de BBRA-schalen van de Rijksoverheid), 8% vakantiegeld en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder aansluiting bij een pensioenverzekering.

Interesse?
Past bovenstaand profiel, stuur dan een motivatie en curriculum vitae (in pdf) onder vermelding van sollicitatie filmconsulent speelfilm, vóór 19 november ter attentie van de directeur/bestuurder, Doreen Boonekamp, via onderstaande knop.

Voor inlichtingen omtrent de vacature kunt u terecht bij Gitta Kruisbrink, secretaris, telefoon: 020 570 76 76. Uw sollicitatie wordt vertrouwelijk behandeld. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 4 december 2018.

Het Filmfonds hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitanten die nu in onze organisatie ondervertegenwoordigd zijn. Meer informatie over het Nederlands Filmfonds kunt u vinden op onze website.

Solliciteer