Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Functieomschrijving

Zoek jij een geweldige baan op de online redactie van een van de leukste ministeries van Den Haag? Ben jij overtuigd van de kracht van beeld en vind je het een uitdaging om ingewikkelde onderwerpen terug te brengen tot één infographic, video of rake tweet? Ken jij de ins en outs van Twitter, Facebook, LinkedIn, YouTube, en Instagram? Dan gaan we graag snel met jou in gesprek!

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) werkt aan een slim, creatief en vaardig Nederland. Dat doen onze medewerkers, van minister tot beleidsmedewerker, samen met de mensen voor wie wij beleid ontwikkelen, zoals leraren, studenten, kunstenaars, wetenschappers. We zijn een transparante organisatie, met de blik naar buiten.

Wat ga jij doen?

De onlinecontentmaker bij de directie Communicatie van het ministerie van OCW is dé expert op het gebied van socialmediaproducties. Het is jouw taak om de essentie van ons merk en het beleid te vangen in content die boeiend en relevant is voor onze doelgroepen. Op basis van een briefing ga jij aan de slag met een creatief voorstel. Hoe kunnen we de boodschap in een pakkend concept vertalen? Welk kanaal zetten we in? Welk beeld werkt het beste? Welke tekst past daarbij? Je maakt de content, plaatst de berichten en stuurt waar nodig bij. Kortom; jij zorgt voor de klik.

Wekelijks houd jij de redactie op de hoogte van de resultaten en geef je gevraagd en ongevraagd advies. Daarnaast maak je bijvoorbeeld ook foto’s en filmopnames van onze bewindspersonen en begeleid je live Q&A’s. Je werkt nauw samen met de online adviseur, bedrijfsjournalist, webcaremedewerkers, media-analisten, woordvoerders en communicatieadviseurs.

Wat bieden we?

 • Wij bieden een inspirerende werkomgeving met enthousiaste, creatieve en vooral heel leuke collega’s.
 • Je maakt deel uit van een klein redactieteam waarin communicatieadviseurs, redacteuren, contentspecialist, corporate journalist, beeldvoerders en conversatiespecialisten intensief samenwerken.
 • Er is bij ons veel ruimte voor ambitie en experiment.
 • Je krijgt bij ons veel ruimte om je blik te verruimen en je te blijven ontwikkelen.
 • Een goed bereikbare werkplek: het ministerie van OCW is gevestigd pal náást het centraal station van Den Haag. Kom je met de trein, dan ben je na een korte wandeling van 3,43 minuten op jouw nieuwe hoofdkwartier.
 • We zien het als een pré, als je al een netwerk met de pers hebt. 

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo-opleiding gevolgd, bijvoorbeeld media, informatie en communicatie, communicatiewetenschappen, grafische vormgeving.
 • Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt gevoel voor social media en contentcreatie en bent altijd op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen.
 • Je hebt ervaring met fotografie en met het voorbereiden, filmen en monteren van video voor social media. We zien graag voorbeelden van werk dat je gemaakt hebt.
 • Je hebt ervaring met diverse soorten beeldbewerking, het maken van animaties en infographics.
 • Je kent je weg in Adobe Photoshop, InDesign, Illustrator, Première Pro en After Effects.
 • Je hebt uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Je hebt affiniteit met werken in een politiek-bestuurlijke organisatie.
 • Je bent oplossingsgericht, innovatief en bruist altijd van nieuwe ideeën.
 • Je bent een creatieve, enthousiaste en leergierige teamspeler.
 • Je draait je hand niet om voor snelle productietijden en strakke deadlines.
 • Je kunt zelfstandig onderwerpen aandragen voor eigen producties.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 10
Maandsalaris: Min €2.631 – Max. €4.229 (bruto)
Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden

 • Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om onze doelen te realiseren. Talent als basis, diversiteit als kracht. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je ook jouw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. Je bent van harte welkom!
 • Indien er kandidaten reageren die de Van-Werk-Naar-Werk-status hebben dan gaan zij voor op medewerkers die vrijwillig mobiel zijn. Behoor je tot deze groep stuur dan een voordracht of bewijsstuk mee en geef het aan in het betreffende veld.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
 • Lijkt het jou leuk om je sollicitatie toe te lichten, bijvoorbeeld met een video of animatie? Stuur dan, naast jouw schriftelijke motivatie, een korte (video)motivatie van maximaal een minuut naar Odie Geerligs op het nummer 06-11038748 en vertel waarom jij perfect bent voor deze baan.

Solliciteren

Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Een ieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.